Jeugdverhalen: ‘De jongen die graag katten tekende en andere verhalen’ van Michael de Cock

Jeugdverhalen: ‘De jongen die graag katten tekende en andere verhalen’ van Michael de Cock

Sommige verhalen bestaan al eeuwenlang. Ze werden beleefd en verzonnen, verteld en naverteld in een andere tijd, of in verre landen. Maar verdwijnen doen ze niet. Ze reizen door ruimte en tijd en blijven mensen van alle landen, standen en tijden boeien. Weet je waarom? Net omdat het verhalen van en over mensen zijn. Net omdat wij ook mensen zijn. Mensen met dromen en verlangens, passies en angsten. De wereld verandert dan wel, die dingen blijven altijd hetzelfde. In De jongen die graag katten tekende verzamelde Michael De Cock vijf verhalen die van heinde en verre komen aangewaaid. Het zijn grappige, ontroerende, menselijke en ietwat bevreemdende verhalen die jong en oud weten te bekoren. Zijn werk werd in meer dan tien talen vertaald en won meerdere prijzen. Veelvuldig bekroond illustratrice Fatinha Ramos maakte er in haar geheel eigen en universele stijl en met haar grenzeloze verbeelding nieuwe beelden bij.

Auteur: Michael de Cock
Illustrator: Fatinha Ramos
Uitgever: Standaard Uitgeverij
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789002273186
Druk 1: december 2021
96 pagina’s