Verhalenbundel: ‘Wanneer de herten komen’ van Joke van Vliet

Verhalenbundel: ‘Wanneer de herten komen’ van Joke van Vliet

De mens is onvolmaakt, maar goedwillend. Dat geldt zeker voor Bianca: als op een dag een man haar kapperszaak binnenkomt en geknipt wil worden, behandelt ze de kale man als elke andere klant. Of neem Mark in het titelverhaal, die zijn grote beslissingen in twijfel begint te trekken nadat hij in de ogen van een steeds opduikende hinde de blik van zijn allang overleden moeder ziet.
In de verhalen van Wanneer de herten komen spelen mededogen, rouw en vervreemding een centrale rol en worden de personages voortgedreven door gebeurtenissen uit het verleden. Die dubbele laag en de geheimzinnige, sprookjesachtige sfeer maken dat je elk verhaal steeds opnieuw zou willen lezen.

Auteur: Joke van Vliet
Uitgeverij: Querido
Nederlands Paperback
ISBN: 9789021461441
Druk1: april 2022
176 pagina’s