De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd – 2 juni 2022

De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2022

Lowlands gaat op zoek naar het beste schrijftalent van Nederland in samenwerking met Nijgh & Van Ditmar en NRC.

Op 19, 20 en 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Vandaag gaat de achtste editie van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd van start. Tijdens deze jaarlijks terugkerende schrijfcompetitie gaat Lowlands in samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC op zoek naar nieuw literair talent.

Ben jij een geboren schrijver en wil je kans maken op een prijzenpakket bestaande uit een publicatie via NRC, Lowlandsfestivaltickets, een gesprek met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar én een waardebon van 500 euro voor een workshop van Querido Academie? Lees alle uitgebreide informatie op www.lowlands.nl/schrijfwedstrijd. 

Treed in de voetsporen van succesvolle voorgaande winnaars als Leonieke Baerwaldt, Lize Spit, Oscar Spaans en Gerda Blees, die met haar debuutroman ‘Wij zijn licht’ de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2021 haalde.

Naast eeuwige roem en een kans om door te breken in de Nederlandse literatuurwereld valt er ook nog een groot prijzenpakket te winnen:

– De beste drie auteurs ontvangen elk twee tickets voor Lowlands 2022
– Een publicatie van jouw verhaal via NRC
– Een waardebon van 500 euro voor een workshop van Querido Academie waarbij je alle fijne kneepjes van het schrijversvak leert
– Een optreden op Lowlands in het door SLAA geproduceerde programma Schrijf me!, dat geheel in het teken staat van debuteren
– Een gesprek met een redacteur van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar over je toekomst als schrijver

De twintig beste inzendingen worden op de longlist geplaatst. De jury beoordeelt uiteindelijk welke drie verhalen de beste zijn en een plekje op de shortlist verdienen. De jury bestaat dit jaar uit Tatjana Almuli, journalist en auteur van ‘Ik zal je nooit meer’, schrijfster en actrice Jente Jong namens de Querido Academie, schrijver Ivo Victoria, Thomas de Veen, literair redacteur van NRC, Marije Vos namens Nijgh & Van Ditmar en Miriam van Ommeren, directeur van de SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam).

De definitieve winnaar wordt tijdens Lowlands 2022 bekendgemaakt.

De strenge maar rechtvaardige jury zal alle inzendingen beoordelen die aan de volgende regels voldoen:

– Het verhaal is maximaal 1500 woorden lang
– Het verhaal is proza: geen songteksten, essays, kinderboeken, strips of poëzie
– Het verhaal is Nederlandstalig
– Het verhaal wordt aangeleverd in lettertype Times New Roman, puntgrootte 12, regelafstand 1,5.
– Het verhaal is niet eerder gepubliceerd als zelfstandige uitgave (m.u.v. eigen website/blog)
– Er mag maximaal één verhaal per persoon worden ingezonden
– Het verhaal wordt ingezonden als Word-bestand (.docx), met je naam en de titel van het verhaal in de bestandsnaam én dikgedrukt bovenaan in het document zelf.

Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en stuur vóór donderdag 2 juni jouw beste werk naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl.

Bron: website Lowlands