Schrijfwedstrijd Bibliotheekblad – 1 augustus 2022

Bibliotheekblad organiseert schrijfwedstrijd met Gerdi Verbeet als voorzitter

Bibliotheekblad, het vakblad voor de bibliotheeksector, organiseert dit jaar voor het eerst een schrijfwedstrijd voor leden en bezoekers van de openbare bibliotheek. Op die manier hoopt de redactie nog meer bekendheid en waardering te genereren voor de bibliotheken en voor alles wat zij doen.

Vertel: wat betekent de bibliotheek voor jou?
Of: hoe heeft de bibliotheek jouw leven veranderd?

Over de wedstrijd

Er zijn twee categorieën: t/m 16 jaar en 17 jaar en ouder. Meedoen aan de schrijfwedstrijd mag in allerlei vormen: van proza tot poëzie, van column tot rap. De maximale lengte is 1500 woorden. Inzenden kan naar: schrijfwedstrijd@bibliotheekblad.nl. Men kan tot uiterlijk 1 augustus inzenden.

Alle voorwaarden vind je op www.bibliotheekblad.nl/schrijfwedstrijd Lees deze goed door voordat je instuurt.

De prijzen

De beste vijftien inzendingen worden gebundeld in een boek dat ter gelegenheid van de schrijfwedstrijd wordt gemaakt. Van elke categorie ontvangt de winnaar een prachtige award en een prijs ter waarde van € 1000. Ook voor de nummers 2 en 3 is er een mooie prijs. Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury, met Gerdi Verbeet als voorzitter. De uitreiking zal op 1 november plaatsvinden bij NBD Biblion in Zoetermeer, tegelijkertijd met de uitreiking van de Beste Bibliotheek Award.