Recent verschenen: verhalenbundel Mark Haddon

Recent verschenen: ‘De pier stort in’ en andere verhalen van Mark Haddon.
Mark Haddon is de auteur van ‘Het wonderbaarlijke voorval van de hond in de nacht’.  Twee jongens vinden een pistool in een schoenendoos. Een mythische prinses wordt midden in een oorlog op een eiland achtergelaten. Een groepje aristocraten is op zoek naar avontuur in een ver land, maar ontdekt dat de grootste gevaren in henzelf schuilen. Dit zijn enkele van de personages die voorbijkomen in deze fantasierijke bundel. In tien nietsontziende korte verhalen put Haddon uit de geschiedenis, mythologie, sprookjes, en bovenal uit het diepe inzicht in de menselijke geest dat zijn romans zo onweerstaanbaar maakt. De hoge kwaliteit van deze verhalen is direct door de literaire jury’s opgemerkt. Het verhaal The gun werd genomineerd voor de Sunday Times efg Private Bank Short story Award en bekroond met de prestigieuze O. Henry Prize. Bunny stond op de shortlist van de bbc Short Story Award 2015.

Mark Haddon
Mark Haddon (1962) is schrijver, illustrator en beeldend kunstenaar. Hij woont in Oxford en heeft zo’n vijftien kinderboeken geschreven. ‘Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht’ is een wereldwijd veelvuldig bekroonde bestseller: een onvergetelijk boek voor jongeren én volwassenen dat in 2004 de Zilveren Zoen won, en de winnaar was van de prestigieuze Whitbread Award.

9789025446963-de-pier-stort-in-l-LQ-f

Paperback / 336 blz.
ISBN 9789025446963
Vertaling: Harry Pallemans
Klik HIER om een fragment te lezen uit deze verhalenbundel.

In de pers:
“In zijn nieuwe verhalenbundel gooit de Britse schrijver Mark Haddon de netten van zijn fantasie wijd uit, met een precies en poëtisch resultaat dat erop neerkomt dat we nergens veilig zijn.” **** – NRC Handelsblad

“Of hij nu vertelt over een Griekse prinses, over ontdekkingsreizigers op avontuur in het Amazonewoud, of over jongens die een pistool vinden in een schoenendoos… Telkens weer weet hij de lezer te bekoren en levert deze schrijver het bewijs van zijn veelzijdigheid. Fictie heeft geen limieten, op papier is alles mogelijk. Vraag het maar aan Mark Haddon! De pier stort in: negen subtiele nachtmerries die je niet moet lezen voor het slapengaan.” **** – Hebban