Read & meet: rivieren, Martin Michael Driessen

Read & Meet is een leesclub met een twist: je krijgt de kans om over een boek te praten met de auteur zelf! Passa Porta boekhandelaar en gedreven lezer Steven Van Ammel animeert het gesprek tussen schrijver en lezers.

Het eerste boek dat we samen bespreken in dit nieuwe seizoen is Rivieren van Martin Michael Driessen, een fel geprezen bundel van drie novellen. Het gesprek met Martin Michael Driessen verloopt in het Nederlands, deelnemers wordt gevraagd het boek op voorhand te lezen.

In de eerste novelle, Fleuve sauvage, volgen we een alcoholverslaafde acteur op kanotocht in Frankrijk. De tweede novelle, De reis naar de maan, is de levensgeschiedenis van twee vrienden in Duitsland aan het begin van de twintigste eeuw. We volgen de rijke Julius Durlacher en zijn arme knecht Konrad, over een periode van tientallen jaren. Houtvlotter Konrad vervoert de gekapte bomen van Durlachers landgoed naar hun Nederlandse bestemming over de Main en de Rijn. In Pierre en Adèle, het slotverhaal van de bundel, vormt een Bretonse beek de grens van het land van twee Franse families, hugenoot en katholiek, die al eeuwen in heftige rivaliteit leven. Het is een huiveringwekkende twistgeschiedenis van grote treurigheid en schoonheid.

Dit evenement vindt plaats op 28 september 2016 in boekhandel Passa Porta in Brussel.

Martin Michael Driessen (1954, Bloemendaal) is een Nederlandse acteur, toneel- en operaregisseur, vertaler en auteur.  Sinds 1979 ensceneerde hij vele  toneelstukken en opera’s voor grote theaters in Duitsland. Hij heeft zelf in Shakespeare-stukken in Shakespeare-stukken geacteerd, en ze zowel in het Duits als in het Nederlands vertaald en geregisseerd. In 1999 publiceerde hij zijn eerste roman Gars, die prompt genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs. De voorbije jaren schreef Driessen in de luwte een bescheiden oeuvre aan geprezen romans en verhalen bij elkaar. Met name de roman Een ware held en de recente bundel novellen Rivieren betekenden een doorbraak naar een groter publiek.