Andy Griffiths en Marije Tolman trappen Kinderboekenweek 2022 officieel af!

Andy Griffiths en Marije Tolman trappen Kinderboekenweek 2022 officieel af!

Andy Griffiths en Marije Tolman, de makers van de Kinderboekenweekuitgaven, hebben zojuist vanuit een levensechte waanzinnige boomhut de Kinderboekenweek 2022 geopend. Daarbij waren 200 enthousiaste leesgierige jonge fans aanwezig om de kinderboekenauteurs toe te juichen. Passend bij het thema ‘Gi-Ga-Groen!’ was de start dit jaar bij Speelnatuur van OERRR in ’s Graveland. Dit jaar zijn er rondom de Kinderboekenweek meer samenwerkingen dan ooit om zoveel mogelijk kinderen en hun opvoeders te bereiken.

De Kinderboekenweek is dit jaar Gi-Ga-Groen! Andy Griffiths en Terry Denton, bekend van De waanzinnige boomhut-reeks, maakten het Kinderboekenweekgeschenk Waanzinnige boomhutverhalen. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van € 12,50 aan kinderboeken. Marije Tolman schreef en illustreerde het Prentenboek van de Kinderboekenweek: Egalus. Het Prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor slechts € 8,25 verkrijgbaar. De Kinderboekenweek 2022 vindt plaats van 5 t/m 16 oktober.

Andy Griffiths, schrijver Kinderboekenweekgeschenk Waanzinnige boomhutverhalen: ‘Als levenslange boekenliefhebber vind ik het prachtig dat de Kinderboekenweek in Nederland zo’n sterke traditie is waar zoveel mensen aan meedoen. Ik ben dan ook enorm vereerd dat ik dit jaar samen met Terry Denton het Kinderboekenweekgeschenk mocht maken. We zijn opgegroeid in Australië en lezen daar geweldige kinderboeken van over de hele wereld en weten hoe belangrijk het is om die speciale boeken te hebben die een levenslange honger naar lezen creëren. Ik kan niet wachten om deze week mijn passie voor boeken en lezen te delen met zowel nieuwe als oude Waanzinnige Boomhutlezers in de boekhandel.

Marije Tolman, maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek Egalus: ‘Eindelijk mag ik op pad met Egalus! Kijk er enorm naar uit om samen met de kleine held Egalus veel jonge lezers te ontmoeten door het hele land. Ik heb met veel plezier gewerkt aan het Prentenboek voor de Kinderboekenweek en het thema Gi-Ga-Groen. En nu gaan Egalus en ik feestelijk de wijde wereld in!’

Eveline Aendekerk, directeur CPNB: ‘Leesgierige kinderen hebben de toekomst! Daarom trekken we samen met onze partners deze Kinderboekenweek alles uit de kast. Traditiegetrouw op scholen, in boekhandels en bibliotheken met de rijke lespakketten en de geweldige Kinderboekenweekuitgaven. Maar ook via partners als McDonalds, de Minecraft-challenge in samenwerking met OERRR, de voorleesvideo’s van DPG Media, de Bibendo-game van NBD Biblion te veel om op te noemen! Dat doen we met elkaar omdat we ieder kind in Nederland een boek gunnen!’

Edward van de Vendel, die het Kinderboekenweekgeschenk vertaalde, was ook aanwezig bij de officiële opening. Evenals Bibi Dumon Tak die dit jaar het Gedicht bij de Kinderboekenweek schreef en Janneke Schotveld die de tekst maakte voor de single ‘Gi-Ga-Groen!’ van Kinderen voor Kinderen. Kinderen voor Kinderen gaf een energiek optreden. De presentatie lag in handen van boswachter Tim Hogenbosch en natuurlijk was ook voorleesconducteur John Pique van NS aanwezig.

De opening is het startschot voor vele evenementen in boekhandels, bibliotheken en scholen door het hele land. De Kinderboekenweek duurt t/m zondag 16 oktober. Kijk voor de tournees van Andy Griffiths en Edward van de Vendel, Marije Tolman en Bibi Dumon Tak op www.kinderboekenweek.nl.

Bron: persbericht CPNB