‘Over de kloof’ – Verhalen over onwaarschijnlijke vriendschappen- van Maurits Chabot

‘Over de kloof’ – Verhalen over onwaarschijnlijke vriendschappen- van Maurits Chabot

Een Dutchbatter en een Bosniër. Een neonazi en een queer man. Een Hutu en een Tutsi. Een politieagent en een bankovervaller. Overal ter wereld komen ze voor: vriendschappen tussen mensen die op het eerste gezicht veroordeeld lijken tot vijandschap. In Over de kloof neemt Maurits Chabot ons in een journalistieke zoektocht mee naar de binnenlanden van Rwanda, langs grensposten in Israël, naar een kunstgalerie in Oslo en naar Amerikaanse gevangenissen. Hij onderzoekt hoe mensen ondanks oorlogen, etnische spanningen, geopolitieke tegenstellingen en geweldsincidenten toch naar elkaar kunnen toegroeien. Is er een grens aan begrijpen? Waar eindigt nieuwsgierigheid? En hoe veranderen mensen? Over de kloof is een fascinerend boek over veerkracht, vriendschap en hoop in extreme tijden.

Auteur: Maurits Chabot
Uitgeverij Thomas Rap
Nederlands Paperback
Druk 1: 11 oktober 2022
384 pagina’s