Wedstrijd: Schrijf je eigen Deventer verhaal

Iedereen die wat met Deventer heeft kan verhalen vertellen over de stad. De Bibliotheek Deventer daagt je uit jouw eigen Deventer verhaal op te schrijven en in te sturen voor de verhalenwedstrijd. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Taal- Digipunt van de Bibliotheek. Dat punt is er voor iedereen die beter Nederlands wil leren lezen én schrijven. We nodigen iedereen uit zijn of haar verhaal op papier te zetten. Jong en oud, schrijver of niet, geboren in Deventer of in het buitenland.

Wat moet je daarvoor weten en doen?
– het verhaal (of gedicht) is niet langer dan 500 woorden
– je hebt tot 25 september de tijd
Meer informatie staat HIER.

De Schrijfwedstrijd wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Alfabetisering. De Bibliotheek Deventer vindt het belangrijk dat er aandacht is voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Ze organiseert tijdens deze week al jaren allerlei activiteiten. Op de website www.obdeventer.nl/taaldigipunt staat het hele programma.

Tijdens de Week van de Alfabetisering zijn er twee workshops die beginnende schrijvers op weg kunnen helpen:
– Schrijven met Karin Giphart | 8 september 19.00 – 21.00 uur | Bibliotheek Keizerslanden
– Taalcafé met Christina Millet| 9 september 9.00 – 11.00 uur | Bibliotheek Centrum