Bundel ‘Japanse mythen’ -Goden, helden en geesten- van Joshua Frydman

Bundel ‘Japanse mythen’ – Goden, helden en geesten – van Joshua Frydman

Hoewel velen dol zijn op de Japanse cultuur, zijn maar weinigen bekend met de Japanse mythen. In dit boek gidst Joshua Frydman de lezer door de rijke traditie van de Japanse mythologie, van de vroegst opgeteken­de legenden over goden en hun nakomelingen en de schepping van het land tot de hedendaagse reïncarna­tie van oude godheden in de helden van de anime.

Mythologie is een levend onderdeel van de Japanse samenleving. Japanse mythen vertelt niet alleen de oude verhalen opnieuw, maar beschouwt ook hun plaats binnen de religies, cultuur en geschiedenis, zodat de lezer de diepe banden tussen heden en verle­den in Japan kan begrijpen.

Auteur: Joshua Frydman
uitgeverij Athenaeum
Vertaler: Janne van Beek
Nederlands Paperback
ISBN: 9789025315979
Druk 1: mei 2023
264 pagina’s