Verhalenbundel: ‘De Gouden Schoen’ 70 jaar verhalen en passie van Rudy Nuyens

Verhalenbundel: ‘De Gouden Schoen’ 70 jaar verhalen en passie van Rudy Nuyens

In januari 2024 bestaat de Gouden Schoen 70 jaar. Geen enkele andere voetbalonderscheiding komt in België ook maar in de buurt van deze trofee, al sinds 1954 uitgereikt door Het Laatste Nieuws. Talrijk zijn dan ook de verhalen over de Gouden Schoen. Verhalen van triomf en eer, zeker voor wie ‘m meer dan één keer won. Maar ook verhalen van totale verrassing, zoals bij de Schoen voor De Bilde, of van diepe ontgoocheling, zoals bij Staelens. Voetbaljournalist Rudy Nuyens vertelt de historie van de Gouden Schoen aan de hand van fantastische anekdotes en pittige weetjes, over de winnaars en verliezers, over de gala’s en de humor bij de liveshows, en over wat er zich achter de coulissen van het topvoetbal allemaal heeft afgespeeld…

Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Auteur: Rudy Nuyens
Nederlands Paperback
ISBN: 9789464759709
Druk 1: oktober 2023
240 pagina’s