Verhalenbundel: ‘Goethe schterft’ van Thomas Bernhard

Verhalenbundel: ‘Goethe schterft’ van Thomas Bernhard

De hele kosmos van Bernhard in vier verhalen. Tijdens het leven van Thomas Bernhard kwam de boekpublicatie van deze verhalen niet tot stand: hij was te zeer in beslag genomen door zijn grote roman Uitwissing en door het toneelstuk Heldenplatz en het schandaal dat dit veroorzaakte. In Goethe schterft zijn de vier verhalen voor het eerst samengebracht in één bundel, overeenkomstig de wens van de auteur. De verhalen tonen de afstandelijke meester van tragische momenten en komische situaties die op het hoogtepunt van zijn kunst motieven en structuren van zijn complete werken ontvouwt en ze overdrijft en ironiseert.

Auteur: Thomas Bernhard
uitgeverij IJzer
Vertaler: Chris Bakker
Nederlands Paperback
ISBN: 9789086842742
Druk 1: mei 2023