Schrijfwedstrijd voor vrouwen

Meer dan de helft van de afgestudeerden aan de universiteit is vrouw. Toch is de mannenstem nog altijd dominant in het publieke debat. Vrouwen schrijven minder boeken, publiceren minder in kranten en tijdschriften en spreken minder vaak op evenementen, radio of tv.

Waar komt deze vrouwenstilte vandaan en wat kunnen we eraan doen? Omdat wij denken dat een samenleving van mannen en vrouwen moet worden geduid door mannen en vrouwen, organiseren we een essaywedstrijd. De enige eis: vrouw zijn. Sorry mannen!

Ikschrijf.com nodigt iedere vrouw uit om mee te doen aan hun essaywedstrijd. Lees HIER wat je daarvoor moet doen.

Beantwoord de vraag: Hoe maken we iets van de toekomst?

Beantwoord deze vraag in een essay van maximaal 1500 woorden. Je mag de vraag breed houden of ervoor kiezen hem toe te spitsen op één (actueel) onderwerp. Let wel: je schrijft voor een breed publiek. Vermijd dus academisch taalgebruik.

Deadline: 10 januari 2017

De auteur van het beste essay wint € 1000,- en een publicatie of interview door een van onze mediapartners. Daarnaast reiken we een tweede en derde prijs uit van € 500,- en € 250,-. Ook niet onbelangrijk: alle schrijvers spelen zich in de kijker bij vooraanstaande media en uitgevers, die plaatsnemen in de jury.