Verhalenbundel: ‘Winterverhalen’ van Ingvild H. RishØi

Verhalenbundel: ‘Winterverhalen’ van Ingvild H. RishØI

Winterverhalen bestaat uit drie novellen over persoonlijke veerkracht in tijden van tegenspoed, over mensen die hun weg proberen te vinden in een wereld van armoede en onzekerheid. We ontmoeten een tiener die op de vlucht is voor de sociale dienst met haar jongere broer en zusje, een jonge alleenstaande moeder die moeite heeft om voor haar dochter te zorgen, en een ex-gevangene die probeert persoonlijke tekortkomingen te overwinnen en een relatie met zijn zoon op te bouwen.

Voortgedreven door een diepe behoefte om relaties met dierbaren te beschermen, struikelen en vallen de personages van Ingvild H. Rishøi en krabbelen weer overeind. Deze verhalen illustreren hoe kleine overwinningen en onverwachte sympathie van vreemden een grote impact op ons kunnen hebben. In een tijd waarin de scepsis en het wantrouwen tussen mensen toeneemt, herinneren deze verhalen ons aan de menselijkheid die ons allemaal verenigt.

Ingvild H. Rishøi (1978) is geboren en getogen in Oslo. Met Winterverhalen uit 2014 bevestigde ze haar positie als een van de belangrijkste schrijvers van Noorwegen. Rishøi werd onder meer bekroond met P.O. Enquist-prijs, de Kritikerprijs, de Brageprijs, de Neshornprijs en de Amalia Skram-prijs. In 2022 verscheen de roman Stargate, die unaniem juichend werd ontvangen.

Uitgeverij Koppernik Bv
Auteur: Ingvild H. RishØI
Vertaler: Liesbeth Huijer
Nederlands Paperback
ISBN:9789083381947
Druk 1: januari 2024
184 pagina’s