Verhalenbundel: ‘Na de zon’ van Jonas Eika

Verhalenbundel: ‘Na de zon’ van Jonas Eika

Op een strand in Cancún verrichten jonge jongens diensten aan welgestelden onder de zon. In Kopenhagen mist een it-consultant zijn werkafspraak en wordt in plaats daarvan verleid door een bleke jongeman die hem laat kennismaken met de handel in derivaten, een spookeconomie die de oude aandelenmarkt heeft vervangen. Een rouwende oude man vindt een vreemd voorwerp in de woestijn dat hem steeds meer in beslag neemt; terwijl zijn vrouw naar een concert in Las Vegas is, probeert hij zich ermee te verenigen. In wat Londen genoemd zou kunnen worden, proberen drie mensen een gezin te zijn, maar worden onder druk gezet door verslaving, financiën en een baby die op komst is. Bewust of onbewust nemen ze allemaal deel aan de ontrafeling van deze wereld, als voorbereiding op de wereld die komen gaat.

Jonas Eika (1991) is een van de spannendste schrijvers van Denemarken. Zijn debuutroman, Lageret Huset Marie, werd in 2016 bekroond met de Bodil & Jørgen Munch-Christensen Prijs. Na de zon werd bekroond met de Montana’s Literatuurprijs, de Michael Strunge Prijs en de Blixenprijs. In 2019 was Eika de jongste prijswinnaar ooit van de Nordic Council Literature Prize, de meest prestigieuze onderscheiding voor een literair werk in Scandinavië. Een van de verhalen uit Na de zon werd voorgepubliceerd in de New Yorker.

Uitgever: Uitgeverij Koppernik Bv
Auteur: Jonas Eika
Vertaler Michal van Zelm
Nederlands Paperback
ISBN: 9789083347158
Druk 1: februari 2024
176 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*