Verhalen: ‘In oorlog’ – De geschiedenis van het oorlog voeren- van Arend van Dam

Verhalen: ‘In oorlog’ – De geschiedenis van het oorlog voeren- van Arend van Dam

Meeslepend leesboek van Arend van Dam over de geschiedenis van oorlog

Elk bericht over een nieuwe oorlog brengt een schok teweeg. Niet alleen bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Wat is er aan de hand? Had deze oorlog niet voorkomen kunnen worden? Arend van Dam vroeg zich af of kennis over oorlogen uit de geschiedenis kinderen kan helpen om te begrijpen wat er om hen heen gebeurt. In 33 verhalen vertelt hij over Thoetmosis in Egypte, keizer Qin in China en Hannibal die over de Alpen trok met een leger olifanten. Over beroemde dictators, guerillastrijders en betrokkenen bij vredesmissies. In oorlog legt kinderen uit hoe tactiek en strategie een oorlog bepalen. Hoe uitvindingen als de stijgbeugel, het buskruit, de tank, het vliegtuig en kernenergie de manier van oorlog voeren beinvloedden.

In oorlog is een kinderboek met prachtige illustraties in kleur, om voor te lezen vanaf 8 jaar of om zelf te lezen vanaf 9 jaar.

Auteur: Arend van Dam
Illustrator: Roland Sillem
uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789000389544
Druk 1: maart 2024
144 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*