Nieuw sprookje van Mark Twain op komst

In september zal er een nieuw verhaal van Mark Twain worden gepubliceerd; een ongekende gebeurtenis in de literatuur. Er is een handgeschreven notitie van 16 bladzijden boven water gekomen waarop een sprookje opgetekend staat dat Mark Twain in 1879 in Parijs aan zijn dochters vertelde. Mark Twain bedacht talloze verhalen voor zijn dochters gingen slapen, die telkens ter plekke bedacht werden maar nooit werden opgeschreven. Dit is het enige verhaal dat hij ooit opschreef waardoor het een unieke vondst is.
De titel van het sprookje is “The Purloining of Prince Oleomargarine” en gaat over een jongetje dat kan spreken met dieren. Het jongetje schakelt de hulp van diverse dieren in om een ontvoerde prins te redden.MTwain

Het sprookje is gecompleteerd en geillustreerd door het schrijf- en illustratieduo Philip and Erin Stead. Het sprookje zal gepubliceerd worden op 26 september, wat samenvalt met het 150 jarig jubileum van de publicatie van Twains eerste boek: de korte verhalenbundel uit 1867 met de titel “The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County and Other Sketches”.

Mark Twain (1835-1910) was een Amerikaanse schrijver en humorist. Twain werd vooral bekend door zijn romans “De Lotgevallen van Tom Sawyer” en “De Lotgevallen van Huckleberry Finn”. Laatstgenoemd werk wordt ook wel als een Great American Novel (grote Amerikaanse roman) aangemerkt. Twain genoot een enorme populariteit bij het publiek. Met zijn scherpzinnigheid en vlijmscherpe satire oogstte hij lof van zowel critici als collegae. De Amerikaanse schrijver William Faulkner noemde Twain “de vader van de Amerikaanse literatuur”.
Bron: The Guardian