Pas verschenen: Het zit in de familie van Stuart Evers

stuarteversOver de verhalenbundel:

Nadat een komiek overlijdt, proberen zijn vrouw en zoon hem levend te houden door elkaar steeds maar weer zijn grappen te vertellen. Ander verhaal: in een kroeg bereidt een man gespreksstof voor, zodat hij het met zijn beste vriend vooral niet over het lijden van diens kind hoeft te hebben. Weer elders neemt een vader gruwelijk wraak op de belagers van zijn zoon.
Het debuut van Stuart Evers (1976), het lovend ontvangen “De laatste sigaret”, was een van de eerste delen in de verhalenreeks van uitgeverij Podium. In deze internationaal al volop geprezen bundel van Stuart Evers staat de band tussen ouders en hun kinderen centraal. Genadeloos eerlijk en toch liefdevol schrijft hij over de relaties die ons vormen, over onze onuitgesproken angsten en onze diepste verlangens. Indringend – maar niet zonder typisch Brits gevoel voor humor.

Stuart Evers (1976) werkte in het verleden als boekverkoper en redacteur. Tegenwoordig schrijft hij boekrecensies voor onder andere Guardian, Independent, New Statesman en Time Out. Zijn prozawerk verscheen eerder in diverse literaire magazines. Hij woont in Londen.

Prijs: € 22,50
ISBN: 978 90 5759 789 3
originele titel: Your Father Sends His Love
vertaler: Hester Tollenaar en Arthur Wevers
Uitgever: Podium
Quotes
‘Een van de grappigste […] en ontroerendste boeken die ik in lange tijd las.’
Teju Cole

‘Aangrijpend, ingenieus.’
Jenny Offill