Wie wordt het literair talent van CJP?

CJP presenteert, samen met uitgeverij AtlasContact en International Literature Festival Utrecht (ILFU), CJP’s Grote Schrijfwedstrijd. Als promotor van creatief talent geven ze schrijvers in spé hiermee een podium en openen ze samen deuren die anders gesloten blijven. De winnende auteur krijgt o.a. publicaties bij ILFU en CJP en een coachingsgesprek bij AtlasContact. De wedstrijd start 7 maart en een verhaal inzenden kan tot 17 april.

Iedereen met schrijftalent en van 18 tot 30 jaar (tevens de doelgroep van de CJP-pas) wordt uitgedaagd een verhaal te schrijven rondom de quote ‘Alles van waarde is weerloos’, van de beroemde dichter Lucebert.

Meedoen
Schrijftalenten kunnen tot 17 april een verhaal van maximaal 1500 woorden inzenden via schrijfwedstrijd @cjp.nl. Luceberts beroemde quote moet hierin verwerkt zijn, maar de vorm is helemaal vrij. De shortlist wordt op 25 april bekendgemaakt en de driekoppige vakjury, bestaande uit Jelte Nieuwenhuis (redacteur AtlasContact), Eline Driest (Projectleider ILFU) en Sara Madou (hoofdredacteur CJP), maakt op 12 mei de winnaar bekend tijdens het ILFU in TivoliVredenburg.

Prijzen
Zowel de verhalen van de shortlist-kandidaten als de winnaar worden gepubliceerd in een speciale bundel van ILFU. De winnaar krijgt daarnaast een coachingsgesprek bij AtlasContact, een boekenpakket, publicatie van het winnende verhaal op CJP.nl en een betaalde vervolgopdracht voor CJP.

Meer informatie staat HIER.