Passa Porta festival 2017, 24-26 maart

Om de twee jaar strijkt het internationale rendez-vous van de literatuurliefhebbers neer in Brussel. Een honderdtal auteurs uit binnen- en buitenland, oude bekenden en nog te ontdekken parels, delen hun ideeën en hun passie voor literatuur in theaters, cafés, boekhandels, de bib en de openbare ruimte.

Vrijdag 24 maart opent deze zesde editie feestelijk met Paul Auster in Flagey. Daarna start op zaterdag een tweedaags parcours met meer dan tachtig gesprekken, debatten, voorleesmomenten en originele presentaties op een twintigtal plaatsen in de stad.

Zaterdag 25 maart is het festivalcentrum de Beursschouwburg the place to be voor Duality: een swingende avond in meerdere zalen waar auteurs uit binnen- en buitenland verrassende duo’s vormen met andere kunstenaars.

Afsluiten op zondag 26 maart doen we ditmaal met twee grote programma’s: Annie Ernaux in Bozar en Herman Koch en Connie Palmen in de KVS.

Een opvallende rode draad in deze editie is het nemen van risico’s in onze zo door twijfel geplaagde tijd. Dat blijkt uit de onderwerpkeuze van de auteurs en uit de manieren waarop ze letterlijk of figuurlijk grenzen overschrijden en genres vermengen. Lef dat ons vandaag meer dan ooit broodnodig lijkt. Welkom op het Passa Porta Festival, van 24 tot 26 maart in Brussel.

De programmakrant verschijnt in De Standaard van dinsdag 14 maart en op 15 maart in Bruzz Magazine.

Meer informatie over het festival, de auteurs en de kaartverkoop staat HIER.