Deon Meyer schrijft geschenk van de Spannende Boeken Weken

De Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer (A.W. Bruna Uitgevers) heeft het geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken 2017 geschreven. Meyer, die door The Times ‘Een van de scherpzinnigste thrillerschrijvers ter wereld’ wordt genoemd, brak in 2012 in Nederland door met ’13 uur’, VN Thriller van het Jaar. Hij is internationaal gelauwerd en zijn boeken zijn in 25 talen vertaald. Meyer neemt het stokje over van Simon de Waal die vorig jaar het geschenkboek ‘Vector’ schreef, dat in een oplage van 400.000 exemplaren uitkwam. De Spannende Boeken Weken lopen van vrijdag 9 t/m zondag 25 juni 2017. In die periode geeft de boekhandel het geschenkboek van Meyer cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.spannendeboekenweken

GROTE EER

‘Het is een grote eer om in 2017 de auteur van de Spannende Boeken Weken te mogen zijn. Ik waardeer waar de CPNB voor staat en voel me bevoorrecht om het genre waarin ik schrijf te kunnen promoten. Het doet mij ontzettend veel plezier (en het beangstigt mij ook enigszins) om in de voetstappen te treden van auteurs die ik al jarenlang zo bewonder,’ zegt Deon Meyer over de opdracht het geschenkboek te schrijven.

OVER DEON MEYER

Meyer woont en werkt in de buurt van Kaapstad. In 2012 werd Meyers tweede thriller in de serie over inspecteur Bennie Griessel, 13 uur, door de Vrij Nederland Detective & Thrillergids uitgeroepen tot Thriller van het Jaar, zijn definitieve doorbraak in Nederland en Vlaanderen.
Inmiddels zijn er tien thrillers en enkele korte verhalen van hem verschenen bij A.W. Bruna Uitgevers. Meyer verenigt de maatschappijkritische thema’s en zeer menselijke personages die typerend zijn voor de Scandinavische misdaadliteratuur met de snelle, plotgedreven actie uit de Amerikaanse thrillertraditie. Dit alles tegen de achtergrond van het huidige Zuid-Afrika, met zijn grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen, culturen en talen.
Meyer is internationaal gelauwerd en zijn boeken zijn in 25 talen vertaald.

DE VROUW IN DE BLAUWE MANTELOmslagGeschenk

Kaapstad, Zuid-Afrika.

Rechercheurs
 Bennie Griessel en Vaughn Cupido
 werken bij de afdeling Ernstige
 Delicten, ook wel ‘de Valken’ genoemd,
van de politie van Kaapstad. Ze krijgen
 een zaak toebedeeld die niemand anders wil en die al 96 uur oud is. Antiek, voor een moordonderzoek. Iemand heeft het lichaam van een Amerikaanse vrouw bewerkt met bleekwater en daarna over een muur gedrapeerd, boven aan Sir Lowry’s Pass. De zaak van het Gebleekte
 Lijk biedt slechts twee minieme aanknopingspunten, maar Griessel en Cupido zijn niet anders gewend…

 

ACTIVITEITEN
Bekijk HIER welke activiteiten er in de boekwinkel(s) rondom de Spannende Boeken Weken 2017 georganiseerd worden.