Verwacht: nieuwe bundel van Maarten ’t Hart

Verwacht: De wereld van Maarten ’t Hart
De beste stukken over dieren, gewassen, schrijvers, religie en muziek
Maarten ’t HarttHart Wereld 27

In 1976 verscheen, onder de titel ‘De kritische afstand’, de eerste essaybundel van Maarten ’t Hart. Zijn vak, de ethologie, vormde de inspiratiebron voor prikkelende beschouwingen over het gedrag van mensen, bekeken via de omweg van diergedrag. In 1978 volgde de tweede essaybundel, ‘De som van misverstanden’, over bewonderde schrijvers. De bundel werd bekroond met de J. Greshoff-prijs. Daarna volgden nog tal van essaybundels.

‘De wereld van Maarten ’t Hart’ is een representatieve bloemlezing essays waarin alle onderwerpen aan bod komen. Steeds verrassend, altijd eigenzinnig, worden literaire, biologische, religieuze, feministische en muzikale onderwerpen onbekommerd van dwarse kanttekeningen voorzien.

Auteur: Maarten ’t Hart
Uitgeverij: De Arbeiderspers
NUR: 320
Paperback
ISBN: 9789029514651
Prijs: € 18,99
Publicatiedatum: 29-08-2017