Verhalenbundel Kadul en Keirepap online te beluisteren!

De verhalenbundel ‘Kadul en Keirepap’ kwam tot stand in samenwerking met het OCMW/ Stad Kortrijk, Museum X en Quindo. De verhalen in de bundel laten anderstalige nieuwkomers op een speelse manier kennismaken met enkele verhalen uit de stad. In elk verhaal, geschreven in helder en eenvoudig Nederlands, maakt een Kortrijkse figuur zijn opwachting. Het zijn figuren als Lucky Luke, Manten en Kalle of Grootjuffrouw Laura.
Het bijhorende boek ‘Kadul en Keirepap’ is prachtig geïllustreerd met tekeningen van de internationaal gerenommeerde Klaas Verplancke.
De bundel moet de lezers stimuleren om verder hun Nederlands te oefenen en om tegelijk Kortrijk en zijn gewoonten nog beter te leren kennen. Het is een bedanking voor de inspanningen die nieuwkomers leveren om onze taal te leren, én tegelijk een stimulans om verder te gaan op de ingeslagen weg.
Nieuw is dat deze verhalen ook werden ingelezen en online te beluisteren zijn: https://soundcloud.com/bj-rn-van-hamme/sets/kadul-en-keirepap