imPerfect – Schrijfwedstrijd

imPerfect – Schrijfwedstrijd

Een schrijfwedstrijd voor mensen met en zonder beperking

“In alles zit een barst, dat is waar het licht kan binnen komen.” Een dichtregel die bekend werd dankzij Leonard Cohen, maar al in de 13e eeuw werd neergeschreven door de Perzische dichter Rumi.

Het lied van Cohen gaat over het omarmen van onvolkomenheden in plaats van die te bestrijden. In alles zit een barst, die net zo karaktervormend is als de kwaliteiten die iemand in huis heeft. Wanneer we de onvolmaaktheden aanvaarden, kunnen we groeien. Vanuit de kracht die verborgen zit in onze kwetsbaarheid, kunnen we verbinding aangaan met anderen en samen unieke doelen realiseren.

Samen met Creatief Schrijven vzw en Curieus gaat de VFG op zoek naar teksten die imperfectie als rode draad hebben. Vat in woorden iets wat afwijkt van een heersend ideaal. Ga op zoek naar de schoonheid, kracht of waarde van imperfectie en vorm deze, zonder taboes en in eigen woorden, tot jouw eigen atypische creatie.

Klim in je pen en post jouw tekst van maximaal 101 woorden tussen 15 september en 11 november op het schrijversplatform. Alles kan, alles mag. Van een streepje poëzie of humor over een zes-woorden-verhaal tot een ultrakort verhaal.

Maak kans op één van de prijzen
Uit alle inzendingen worden 16 schrijvers geselecteerd. Ben jij bij de geselecteerden? Dan nodigen we je graag op zaterdag 16 december uit op het Festival van de Gelijkheid in Gent. Tijdens een literaire ontmoeting ga je met andere schrijfgenoten, met en zonder beperking, en enkele bekende schrijvers in dialoog.

De 5 beste teksten zullen ook worden gedrukt op mooie draagtassen die we zowel uitdelen bij de BoekenEmptyshop op het Festival van de Gelijkheid als later bij VFG-activiteiten. Als winnaar van deze prijs ontvang je zelf ook 5 van deze draagtassen. Misschien zal jouw schrijfsel binnenkort dan ook door heel Vlaanderen bewonderd worden.

Meer informatie staat HIER.

Het volledige wedstrijdreglement lees je hier.