Verwacht: Alle korte verhalen van Marten Toonder

Het volle leven
Het complete proza van Marten Toonder – deel 4
Alle korte verhalen

Verschijnt november 2017

Marten Toonder was een veelzijdige verhalenverteller. Vertellen deed hij door middel van zijn magistrale stripoeuvre over heer Bommel en Tom Poes, maar bijvoorbeeld ook via talloze andere strips, cartoons en tekenfilms. En in de jaren veertig en vijftig schreef hij meerdere korte verhalen.

Deze verhalen tonen de verbeeldingswereld van Toonder in de volle breedte: van avonturenverhalen die zich afspelen in exotische oorden als Latijns-Amerika, via dierenfabels à la Fontaine, tot magisch realistische vertellingen en kolderiek nonsensproza.

Met deze uitgave verschijnen al deze korte verhalen voor het eerst bij elkaar in één boek. Inclusief een niet eerder verschenen verhaal: ‘De laatste dans’. Een deel van de verhalen is tevens door Toonder zelf geïllustreerd.

De samenstellers zijn Toonderkenners Dick de Boer en Klaas Driebergen. Dick maakte samen met Loek Donders het boek ‘De tekentafel wiebelde een beetje: De beginjaren van Marten Toonder 1933-1943’. Klaas schreef eerder ‘Bommel en Bijbel’ en het ‘Schrijversprentenboek’ Marten Toonder: ‘Een dubbel denkraam’.

Meer informatie over deze bundel staat HIER.

Marten Toonder: Het volle leven
Alle korte verhalen
Bezorgd door Dick de Boer & Klaas Driebergen
uitg. Klaas Driebergen · november 2017
ISBN: 9789082685534
paperback · 168 pagina’s
€ 19,99