Familiestukken, een nieuwe verhalenbundel van Alice Munro

Familiestukken
Haar mooiste verhalen, geselecteerd door Marja Pruis & Greta Le Blansch
Alice Munro

Hoe kies je het állermooiste van een schrijfster die alleen maar geweldige verhalen heeft geschreven? In goed overleg, wat in ons geval wil zeggen: door elkaar te bestoken met lijstjes en daarover met elkaar te mailen. We waren benieuwd of de trouwe fan een andere keuze zou maken dan de kersverse lezeres. Of je je als moeder gemakkelijker identificeert met de twijfelende vrouwen van Munro dan als dochter. Of dat dat juist andersom is. We kwamen tot verrassende inzichten! En moesten met pijn in het hart door ruimtegebrek een paar verhalen laten vallen. Maar wat is het een mooi geheel geworden. En wat zijn we jaloers op degenen die deze verhalen voor het eerst lezen.
Marja Pruis & Greta Le Blansch

Auteur: Alice Munro
Vertalers: Kathleen Rutten, Pleuke Boyce
Uitgeverij: De Geus
NUR: 304
ISBN: 9789044539639
Prijs: € 22,99
Publicatiedatum: 23-11-2017