Write Now! 2018

Schrijf je? En ben je ouder dan 15, maar jonger dan 25 jaar? Doe dan mee aan Write Now!, de grootste schrijfwedstrijd in het Nederlands taalgebied. De deadline voor Write Now! 2018 is op dinsdag 3 april 2018. In april en mei vinden er tien voorronden plaats in Nederland en Vlaanderen, en op 24 juni is de grote finale in Rotterdam.

Voorronden
Alle inzendingen voor Write Now! worden verdeeld over regionale voorronden, die in april en mei in heel Nederland en Vlaanderen plaatsvinden. Iedere voorronde bestaat uit een schrijfworkshop, een programma met voordrachten en muziek en natuurlijk de prijsuitreiking. Tijdens de regionale prijsuitreiking maken de voorzitters van de Nederlandse en Vlaamse jury de derde- en tweedeprijswinnaar bekend, en onthullen ze welke deelnemer zich als eersteprijswinnaar plaatste voor de grote finale in juni in Rotterdam.

Finale
Winnaars van de regionale voorronden gaan door naar de finale op 24 juni in Rotterdam. Daarnaast plaatsen vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars zich met een wildcard voor de finale. Finalisten schrijven binnen drie weken een nieuwe tekst, ontmoeten elkaar tijdens het finaleweekend en krijgen diverse masterclasses. Tijdens de finale worden een derde en tweede prijs uitgereikt en wordt er bekendgemaakt wie Write Now! 2018 wint.

Prijzen voorronden
Per voorronde zijn er drie prijzen te winnen: een eerste prijs van € 250,- aan boekenbonnen, een tweede prijs van € 125,- aan boekenbonnen en een derde prijs van € 75,- aan boekenbonnen. Deze prijzen worden uitgereikt tijdens de prijsuitreiking.

Prijzen finale
De hoofdprijs van Write Now! 2018 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven, een publicatie in De Morgen, deelname aan het Das Mag Zomerkamp en optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival. De tweedeprijswinnaar wint een iPad (mede mogelijk gemaakt door De Morgen) en de derdeprijswinnaar een boekenpakket (mede mogelijk gemaakt door lees.bol.com). De tweede en derde prijs bestaan verder uit een coachingsgesprek en een studiedag bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven.

Meer informatie staat HIER.