EACWP FLITSVERHALEN-schrijfwedstrijd voor heel Europa

Als je ‘Europa’ zegt, waaraan denk jij dan? Ploppen er duizend-en-één mooie herinneringen op of toch eerder een triest gevoel? Schrijf het op en laat je vakantieliefde in Spanje heropleven, jouw beeld over de vluchtelingencrisis verandering teweeg brengen of pen jouw ideaal weekendje Brussel neer en wie weet val jij wel in de prijzen. Als je wint, ontvang je naast een toegangsticket voor de internationale EACWP-conferentie in Brussel ook een geldprijs van maar liefst € 600. Alles om jouw schrijfcarrière een mooie boost te geven.

De wedstrijd wil de literaire creativiteit in Europa stimuleren en ondersteunen door schrijvers van over heel Europa in een breed gedragen wedstrijd samen te brengen. Doelstellingen van de wedstrijd zijn:

  • Het Europese samenhorigheidsgevoel aanmoedigen door culturele en literaire uitwisseling.
  • Creatief schrijven in de Europese talen stimuleren als een manier om de waardevolle linguïstische geschiedenis van het continent levend te houden.
  • Europees literair schrijftalent koesteren.

Wie mag deelnemen?

De wedstrijd staat open voor iedere inwoner van Europa. Daarbij rekenen we ook inwoners van landen die cultureel met Europa verbonden zijn, zoals Rusland, Israël en Turkije. Leden van EACWP (vertegenwoordigers van de organisaties, docenten en werknemers) zijn uitgesloten van deelname.

Welke teksten mogen deelnemen?

Deelnemers schrijven een flitsverhaal dat bestaat uit exact honderd woorden (inclusief titel).
Het verhaal speelt zich af in Europa.
Een inzending heeft een titel, is zelfgeschreven en ongepubliceerd en mag nog geen prijs gewonnen hebben in een eerdere wedstrijd, nationaal of internationaal.
Een inzending is geschreven in een van de Europese talen en wordt ingestuurd naar de organisatie die verantwoordelijk is voor de gekozen taal.

DEADLINE: 01/03/18 om 24.00u
PRIJS: € 600 + toegangsticket voor internationale EACWP-conferentie in Brussel
ORGANISATIE: EACWP
GENRE: Kortverhaal
DOELGROEP: 16+

MEER INFO staat hier in het Engels: eacwp.org/flash-fiction
Het Nederlandstalige deelnameformulier vind je hier.