Schrijfwedstrijd van Schrijverspunt ’55 woorden’

Van 14 t/m 21 februari 2018 wordt de Week van het Korte Verhaal gevierd en net als vorig jaar zoekt Schrijverspunt weer 55 verrassende, intrigerende , schurende, onthutsende en ontroerende fictieverhalen in precies 55 woorden (inclusief de titel), die ze in een unieke verhalenbundel zullen uitbrengen. De jaarlijkse 55 woordenbundel is vaste sponsor van Stichting Biblionef , een stichting die zich ten doel stelt om kinderen overal ter wereld de kans te geven om te lezen. Een mooi initiatief dat wij natuurlijk van harte ondersteunen!

Meedoen?
Lees de spelregels, schrijf je verhaal, schrap wat overbodig is en tel tot 55. Insturen kan vanaf 14 februari via de website van Schrijverspunt. Een deskundige jury bestaande uit Adriana S.A. (schrijfster van ‘De overgang, meer dan een hot flash’) en Inge van der Waag (als PickThisScript eigenaar van de website www.55woorden.nl) selecteert de 55 beste verhalen die worden opgenomen in de 55 woorden­verhalen­­bundel 2018. Daarnaast ontvangt de auteur van het door de jury gekozen ‘allerbeste 55 woordenverhaal’ een boekenpakket.

Twee spelregels
1. Alleen fictie komt in aanmerking: echte, afgeronde prozaverhalen dus. Gedichten, filosofische overpeinzingen en beschouwingen en beschrijvingen van natuur en persoonlijk leed worden, hoe mooi opgeschreven ook, onverbiddelijk en meedogenloos terzijde gelegd!
2. Verder moet het verhaal in precies 55 woorden (inclusief de titel) worden verteld, waarbij de woorden worden gescheiden door spaties. Tip: Raadpleeg bij twijfel het woordenboek om te controleren of woorden los of aan elkaar geschreven worden!

 

Insturen kan vanaf 14 februari.
Meer informatie over deze schrijfwedstrijd staat HIER.