Schrijfdag 2018 – 2 juni in Gent

Schrijfplannen? Of wil je tips van ervaren auteurs? Dan verwelkomen Creatief Schrijven vzw en de Stad Gent je graag op de Schrijfdag, het literaire treffen voor al wie graag schrijft.
Er is een uitgebreid programma van workshops, infosessies en feedbackmogelijkheden.

Ontmoet je literaire helden
Hoe ruikt het haar van Herman Brusselmans? Wat zit er écht onder de cowboyhoed van Christophe Vekeman? Verzint Katrijn Van Bouwel sneller mopjes dan haar schaduw? Kom snuffelen aan Tom Lanoye, Aleksandr Skorobogatov, Hannelore Bedert, Ivo Victoria en andere geletterde kleppers. Maar denk eraan: kijken mag, aanraken niet. Say ‘selfie’!

Scoor een uitgeefcontract
De Schrijfdag is een uitgelezen moment om je werk te tonen.Tijdens het Literair Spreekuur geven professionals feedback op je werk. Ook bij de pitch bij een uitgever zijn er nog enkele plaatsen. Waag nu nog je kans! Vergeet ook niet aan te kloppen bij je favoriete auteur of uitgever. Netwerken vies? Ammehoela. Het leven is aan de schrijvers!

Droom weg op de Mississippi
Nee, we hebben geen exotische reis in petto, wél een hilarisch dictee van de hand van Christophe Vekeman. Wees geen patjakker, doe mee aan het Kort Dictee der Nederlandse Taal en win een allesbehalve schabouwelijke prijs. Tip: in dit stukje zitten drie weggevers!

Word een moordwijf
Of een moordvent, natuurlijk. Tuk op thrillers? Overdag leert Hilde Vandermeeren je de spanning te snijden, ‘s avonds kun je deelnemen aan een heus moordspel met o.a. Jo Claes en Geert Van Istendael. De Nacht van de Misdaad begint met een geheimzinnige verdwijning…Ontmasker jij de dader?

Het volledige programma is HIER te vinden.