Schrijftips: In zeven stappen door de poort naar een kort verhaal

Op de website Schrijven Online geeft Thérèse Major tips voor het schrijven van een kort verhaal. Zij is auteur en schrijfcoach. Haar werk verscheen bij o.a. de uitgeverijen Querido en Nieuw Amsterdam. Bij Schrijven Online verzorgt zij de cursus ‘Literair proza schrijven, kun je dat leren?’ en ‘Ieder kind kan verhalen schrijven’. In de Taalwerkplaats Drenthe organiseert zij o.a. elke eerste zondag van de maand een Schrijverscafé.

“Er zijn vele wegen die leiden naar het schrijven van een kort verhaal. Dit artikel laat zien hoe je in zeven stappen de poort tot een kort verhaal passeert. In de voorbeelden is uitgegaan van een verhaal voor kinderen, maar met onderstaande zeven stappen kun je ook een kort verhaal voor volwassenen schrijven.” 

Lees hier het hele artikel.