ZKV-wedstrijd Kampen

Doe mee aan de zeer-korte-verhalen-schrijfwedstrijd!

Thema

De schrijfwedstrijd heeft het thema: Tussen droom en daad. Dit thema sluit prachtig aan bij de droom die we als Bibliotheek hebben om te verhuizen naar de Stadskazerne. Deze droom zal in 2016 eindelijk werkelijkheid worden.

Jury

De deskundige jury bestaat uit: Iris Boter (schrijver en illustrator), Radboud Hafkamp (Voorzitter RvT de Bibliotheek Kampen) en Martha Osborn (tekstschrijver en schrijver van non-fictie).

Feestavond

De winnaar wordt bekend gemaakt op donderdag 19 november, tijdens de zkv-feestavond. De toegang tot deze feestavond is het Nederland Leest-geschenk 2015, de door A.L. Snijders samengestelde bundel met zkv’s die een overzicht geeft van de Nederlandse literatuur.

Meer weten over het genre zkv?

Het zkv is het handelsmerk van A.L. Snijders. Hij ontving in 2010 voor zijn gehele zkv-oevre de Constantijn Huijgensprijs.
De start van de schrijfwedstrijd werd verricht door A.L. Snijders zelf, op dinsdagavond 29 september verzorgde de heer Snijders in de Bibliotheek Kampen een inspirerende zkv-lezing, met vele voorbeelden van zijn prachtige zkv’s.

Mee doen?

Laat u inspireren door het thema, schrijf uw / jouw verhaal van maximaal 400 woorden en stuur het naar vóór 10 november.

De jury beoordeelt uw/jouw verhaal op basis van de volgende punten:

Maximaal 400 woorden
Een intrigerende openingszin die uitnodigt tot doorlezen
Correct taalgebruik
Opbouw en inhoud

Meer informatie staat hier.