Pas verschenen: ‘Moordboek’

Recent verschenen: een true-crime verhalenbundel’Moordboek’ van Joost van der Wegen

Moorden en misdaden hebben heftige gevolgen voor iedereen die erbij betrokken is

Met verbazing en verwondering volgde journalist Joost van der Wegen voor het weekblad Panorama tien jaar lang zware misdaad. Voor zijn artikelen bezocht hij de plaatsen delict en observeerde hij de daders in de rechtszaal. Hij sprak ook met de slachtoffers en nabestaanden. Moorden en misdaden hebben heftige gevolgen voor iedereen die erbij betrokken is. De schrijver deed van dichtbij verslag.

Zijn verhalen gaan over de man die meehielp zijn eigen graf te graven tot de roep van de moordenaar die ervoor koos langer in de gevangenis te blijven zitten. Hoe konden deze misdaden plaatsvinden, wat bezielde de daders, en wat was de impact ervan op het leven van slachtoffers – en de mensen die hun dierbaren verloren? Wat hebben zij te vertellen over de momenten die hen plotseling aan de donkere kant van de samenleving deden belanden?

Voor dit boek selecteerde Joost van der Wegen de meest fascinerende stukken uit zijn oeuvre, gevolgd door een persoonlijke terugblik op de totstandkoming ervan. Ook onderzoekt hij of er nog losse eindjes zijn in de zaken die hij beschreef. Waarom lopen sommige moordenaars nog vrij rond, en hoe gaat het nu met de mensen die zij toen dupeerden?

Moordboek biedt hiermee een uitgebreide blik achter de schermen van het werk van een gedreven en betrokken misdaadjournalist.

Journalist Joost van der Wegen (1970) koos tien jaar lang voor de specialiteit true crime. Eerder verscheen o.a. ‘Onder spanning’, over de donkere kanten van het politiewerk. Dit boek werd zeer goed ontvangen, en diverse malen herdrukt.