Recent verschenen: ‘Op doorreis’ van Lee Child

Op doorreis van Lee Child is een bundel van twaalf spannende verhalen over Jack Reacher. Reacher is altijd op doorreis en overal waar hij komt, stuit hij op onrecht, dat hij op karakteristieke wijze aanpakt. Na 22 thrillers verschijnt nu deze bundel met tien lange en twee korte verhalen over Jack Reacher – van zijn kindertijd tot en met zijn meest recente litteken.

Recensie NBD Biblion:
Aan het zeer populaire personage Jack Reacher van de Britse auteur Lee Child (pseudoniem van Jim Grant) zijn inmiddels 21 romans (en twee films met Tom Cruise) gewijd. Reacher is een sterke zwijgzame Amerikaan met een militaire achtergrond, die zonder vaste woon- of verblijfplaats dwars door de Verenigde Staten loopt en daarbij in diverse avonturen belandt, soms bij toeval, soms namens opdrachtgevers uit het leger. In dit boek zijn alle korte Reacher-verhalen gebundeld, zeven lang, vijf kort tot zeer kort en een nog niet eerder gepubliceerde novelle. Child weet hoe hij een verhaal moet opbouwen, personages moet neerzetten en dialogen goed moet laten klinken. Hoewel de korte verhalen meestal te kort zijn om echt effect te sorteren, zijn de langere verhalen steeds spannend en broeierig. Reacher zelf is een stoere superman die nooit bang of onzeker is, dat gaat wel eens vervelen, maar dankzij de sterke plots en de verrassende twists is dat hier geen enkel probleem.

Auteur: Lee Child
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Paperback ISBN: 9789024582211
juni 2018
368 pagina’s