Net verschenen: ‘Brave new love’

Brave new love- diverse auteurs
Young adult diversityverhalen

Durf jij jezelf te zijn?
Wat als je de krachten van het vuur kunt beheersen, maar wordt gepest omdat je op hetzelfde geslacht valt? Wat als je juist door je handicap een bovennatuurlijke gave hebt? En wat als de enige manier om jezelf te zijn betekent dat je in opstand moet komen tegen alles wat je hebt geleerd?
In de bundel ‘Brave New Love’ laten tien Nederlandse YA-auteurs met hun verhalen zien dat diversiteit belangrijk is. Dat je mag zijn wie je bent. Dat je daardoor een vleugje magie in je leven kunt toelaten.

Recensie NBD Biblion:
Je zit in het vliegtuig op weg naar Taormina, waar iemand je zal opwachten omdat je begeleiding nodig hebt. Je leven staat op zijn kop en daarom ben je op weg naar het Huis der Elementen. Je begeleider blijkt het mooiste meisje ooit te zijn en je bent meteen verloren, maar dan moet je nog beginnen om het element vuur in jezelf te leren beheersen. Dat overkomt Lexi, in het eerste verhaal, die meteen verliefd wordt op haar begeleidster en in een vreemd avontuur terechtkomt.
De tien verhalen in deze bundel bevatten wat magie, wat dystopie, maar vooral ook liefde. Bijvoorbeeld voor iemand van hetzelfde geslacht, voor een mythisch wezen of voor iemand die in een spiegel gevangen zit en daaruit gered moet worden. De titel verwijst natuurlijk naar het beroemde, dystopische boek van Aldous Huxley. Alle tien de schrijvers zijn YA-schrijvers en ze weten de lezers te boeien en in de liefde mee te slepen. Sommige verhalen zijn wat vergezocht. Thema: liefde en geloven in jezelf. Vanaf ca. 15 jaar. (B. Handgraaf)

 

Auteur: Jen Minkman Miranda Peters
Co-auteur: Isabel Peters, Sophia Drenth, Marijke F Jansen, Natascha van Limpt, Lysander Mazee, Tamara Haagmans, Oli Veyn, Debora Elisabeth
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789492585202
juli 2018
300 pagina’s