Net verschenen: ‘Een dame in Kislovodsk’

Een dame in Kislovodsk
en andere Russische vertellingen

door Pieter Waterdrinker

Behalve auteur van grote, panoramische romans is Pieter Waterdrinker een begenadigd schrijver van korte verhalen. ‘Een dame in Kislovodsk’ is een selectie uit de bundels ‘Kaviaar en ander leed’, ‘Montagne Russe’ en ‘De correspondent’, die Waterdrinker de afgelopen jaren schreef. Tevens zijn er verhalen opgenomen die niet eerder werden gebundeld.

Waterdrinker verhaalt onder andere over de hilarische pogingen van de KGB om hem te werven op het eiland Rhodos, beschrijft hoe zijn homoseksuele buurman in Moskou tevergeefs de liefde zoekt, laat bijna het leven bij een overtocht in een veerbootje op de Zwarte Zee, en schetst een onvergetelijk portret van Dick Advocaat, in de tijd dat hij als trainer werkte in Sint-Petersburg.

Auteur: Pieter Waterdrinker
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
ISBN: 9789038806037
augustus 2018
Hardcover
416 pagina’s