Nieuwe ronde Sweek ZKV schrijfwedstrijd

Sweek is weer terug met een woord van de maand: geheim. De opdracht is simpel: schrijf een kort verhaal van maximaal 250 woorden met daarin het woord ‘geheim’ verwerkt.

Loopt jouw protagonist (of antagonist 😉) rond met een duizelingwekkend geheim? Wat als alle dreuzels wisten van het bestaan van Zweinstein? Welk mysterieus genootschap regeert de wereld?

Je kunt weer mooie prijzen winnen – zoals €50, €15 en een publicatie in de bundel! We hebben al 13 rondes gehad, en in 2018 is het concept vernieuwd: we hopen dat schrijven jouw nieuwe gezonde verslaving wordt 😉

Kan jij grootse verhalen vertellen in weinig woorden?

PRIJZEN

Het beste Nederlandse verhaal: €50 + publicatie in de bundel + een gratis exemplaar + uitgelicht op Sweek
Tweede prijs: €15 + publicatie in de bundel + uitgelicht op Sweek
10 tot 25 Nederlandse finalisten: publicatie in de bundel + uitgelicht op Sweek
Nederlandse publiekswinnaar: uitgelicht op Sweek + een speciale badge op de omslag

DUUR

Start van de wedstrijd: 1 september 2018
Sluiting van de wedstrijd: 22 september 2018
Bekendmaking winnaars en finalisten: 30 september 2018

Meer informatie over deze schrijfwedstrijd staat HIER.

JURY

De verhalen in de Sweek Zeer Kort Verhaal Schrijfwedstrijd worden beoordeeld door onze deskundige juryleden:

Julian Tunru
Julian Tunru schreef de historische fictie roman Dav Iven en is het brein achter het Youtube kanaal The Nearly Complete Guide to Writing Your Novel.

Carien Touwen
Carien Touwen is werkzaam als auteur, freelance journalist en redacteur. Carien was een van de twee oprichters van literaire uitgeverij Parelz (2009-2015), een uitgeverij voor korte verhalen, en de hoofdredacteur van Azra Magazine (2012-2015) een literair blad in boekvorm vol korte verhalen. Ook is ze de hoofdredacteur van een website gewijd aan het korte verhaal.

Mike Jansen
Mike Jansen schrijft en publiceert SF/F/H verhalen sinds 1991. Winnaar King Kong Award 1992, Fantastels 2012 en Baarnse Literatuurprijs 2012. Organisator EdgeZero Award. Publiceert Nederlands bij Verschijnsel, Engels in diverse bladen en anthologieën.