Nieuw: Het verhaal van Benito Benin en dat van Fanny

Het verhaal van Benito Benin en dat van Fanny van Yolanda Entius
2 novellen in een boek

In ‘Het verhaal van Benito Beni’ sluit de eenzame Lieke vriendschap met Benito de slak, die met haar meereist vanaf de camping in Frankrijk. Benito, jongen en meisje ineen, is niet gelukkig met zichzelf en droomt ervan als een vogel te kunnen wegvliegen. Net zomin lukt het Lieke – steeds maar gepest om haar jongensachtigheid – haar draai in het leven vinden. Pas wanneer ze afscheid nemen voltrekt zich de metamorfose waar zij naar op zoek was.

Fanny, in ‘En dat van Fanny’, verandert van iemand die het leven ternauwernood heeft leren beheersen in iemand die haar grip volledig verliest. Met hulp van haar zus blijft ze op de been, al gaat ze kliniek in en kliniek uit. In haar eenzaamheid heeft ze een obsessie ontwikkeld voor de beroemde Alma Hendriks, van wie zij alles minutieus in de gaten houdt. Wanneer ze Alma eindelijk in het echt ziet, blijkt Fanny zo veranderd dat contact onmogelijk is.

Het werk van Yolanda Entius is bijzonder en ontroerend. Met ‘Abdoel en Akil’ (2017), een roman over de naweeën van seksueel geweld, liep ze voor de troepen uit: het boek verscheen voordat #MeToo in zwang kwam. Ook in dit tweeluik vindt zij inspiratie bij actuele thematiek, die ze met laconieke en toegankelijke toon tot persoonlijke verhalen weet te smeden.

Auteur: Yolanda Entius
Uitgever: Uitgeverij van Oorschot
Nederlands 1e druk
ISBN: 9789028282230
oktober 2018
Paperback 192 pagina’s