J.M.A. Biesheuvelprijs 2019

Helpt u mee het korte verhaal de aandacht te geven die het verdient?

Wat?
De J.M.A. Biesheuvelprijs is de eerste en enige prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel. Het is bovendien de enige literaire prijs die geheel wordt gecrowdfund: het totale bedrag dat via Voordekunst wordt gedoneerd, gaat naar de winnende schrijver.
De prijs is vernoemd naar J.M.A. Biesheuvel, een van de grootmeesters van het korte verhaal. Eerdere prijswinnaars zijn Rob van Essen, Marente de Moor, Maarten ’t Hart en Annelies Verbeke. 2019 wordt een waar lustrumjaar: de Biesheuvelprijs zal voor de vijfde keer worden uitgereikt. Althans, dat is alleen mogelijk met uw hulp!

Waarom?
Waar er in Nederland talloze gerespecteerde prijzen bestaan voor romans, non-fictiewerk, thrillers en wat al niet meer, ontbrak het ons tot een aantal jaar geleden nog aan een prijs voor boeken met korte verhalen. Om het korte verhaal en de schrijvers ervan de erkenning te geven die ze verdienen en vooral om te laten zien dat korte verhalen een volwaardig, prachtig genre vormen, is er sinds 2015 de J.M.A. Biesheuvelprijs. Spreek ook je waardering uit en help het korte verhaal de spotlight in!

Wie?
De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2019 bestaat uit Fiep van Bodegom (recensent, schrijver), Femke Essink (letterkundige), Theo Hakkert (journalist, recensent), Thomas Heerma van Voss (schrijver) en Marischka Verbeek (boekverkoper en publicist).
De J.M.A. Biesheuvelprijs is een initiatief van Irwan Droog, Arjen Fortuin, Daphne de Heer, Esther Kuijper, Roos van Rijswijk en Edith Vroon, allemaal werkzaam in het boekenvak. Zij zetten zich achter de schermen nog steeds belangeloos in voor de prijs. De prijs wordt eveneens ondersteund door de SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam).

Uitreiking bijwonen?
De uitreiking vindt (onder enig voorbehoud) plaats op 18 februari 2019 in Amsterdam. Het is te zijner tijd voor iedereen mogelijk zich aan te melden. We plaatsen een update op deze pagina en op social media wanneer het mogelijk is om te reserveren. Let wel, donateurs krijgen altijd voorrang.

PS
Het is mogelijk om anoniem te doneren. Als u een tegenprestatie wilt ontvangen, is het echter ook bij anonieme donaties nodig dat u uw contactgegevens invult. Die worden niet openbaar gemaakt en enkel voor dit doeleinde gebruikt.

Volg ons!
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de prijs via:
www.jmabiesheuvelprijs.nl