Nieuw: Wat ik van mijn moeder leerde

In ‘Wat ik van mijn moeder leerde” delen bekende dochters en zonen, jong en oud, uit onder meer de literatuur, kunst, media, politiek, wetenschap en sport de belangrijkste les die zij van hun moeder hebben geleerd.
Boris Dittrich leerde zich open te stellen en de waarde van iedereen als individu te zien, Ranomi Kromowidjojo knoopte de woorden ‘nooit opgeven, tenzij het echt niet gaat’ in haar oren en Jet van Nieuwkerk begrijpt eindelijk wat Bert en Ernie met ‘maak er wat van’ bedoelen.
Levenslessen, praktische lessen, waarschuwende lessen, gemiste lessen, filosofische lessen: ze komen allemaal aan bod in de persoonlijke herinneringen en anekdotes van de verschillende auteurs. Zo roept ‘Wat ik van mijn moeder’ leerde nu eens herkenning op, is dan weer inspirerend en vaak ontroerend.
Een perfect cadeauboek voor alle moeders tijdens de Boekenweek 2019.

“Mijn moeder is er goed in om eerst te kijken hoe je het comfortabeler voor jezelf kan maken. In plaats van meteen los te laten. Ik denk dat zij dat weer van Bert en Ernie heeft geleerd: “Maak er wat van, maak er wat van. Als je ontevreden bent, doe er dan wat an”. – Jet van Nieuwkerk. “In de klas heb ik de behoefte om over mijn moeder te vertellen. Niet omdat mijn verhaal zo belangrijk is maar omdat ik wl dat de leerlingen zien dat ik – net als zij – ook een kind van een moeder ben en dat het goed is om over familie te praten.” – Meester Bart over zijn moeder die overleed toen hij veertien was. “Wat mijn moeder me niet heeft gegeven is haar ziekte, maar ik heb wel haar grote compassie. Ik ben gestopt met oordelen en weiger nog mijn ogen te sluiten.” – Roos Schlikker over haar manisch-depressieve moeder.

Met bijdragen van onder meer:
Hans Aarsman, Hugo Borst, Hasnae Bouazza, Boris O. Dittrich, Mylou Frencken, Harold Hamersma, Tania Heimans, Murat Isik, Stine Jensen, Carla de Jong, Ranomi Kromowidjojo, Ellie Lust, Meester Bart, Jet van Nieuwkerk, Ronald Ockhuysen, Rachel van de Pol, Anna van Praag, Roos Schlikker, Susan Smit,

Auteur: Manon Duintjer
Uitgever: Ambo|Anthos
Nederlands 1e druk
ISBN: 9789026341786
januari 2019
Paperback 272 pagina’s