Eerder verschenen: Calypso van David Sedaris

In zijn langverwachte nieuwe verhalenbundel is Sedaris op zijn allerbest: zijn observatievermogen is scherper dan ooit en de wijze waarop hij de lezer in lachen kan laten uitbarsten is ongeëvenaard. Vlijmscherpe verhalen over zijn familie, het verlies van zijn zusje, de vriendjes van zijn moeder, zijn strandhuisje en de goedaardige tumor die hij liet verwijderen door een fan die om zijn handtekening vroeg. Ontroerend, grappig en altijd oprecht.

Recensie NBD Biblion:
David Sedaris laat zien hoe onvoorstelbaar grappig en bijzonder het dagelijkse leven kan zijn. Als je er maar oog voor hebt en de verhalen weet te vertellen: Sedaris speciale gave. In onnavolgbaar lichtvoetige, sardonische en soms bijna cru directe literaire schetsen beschrijft hij hilarische en aangrijpende momenten uit zijn leven, met zijn familie, vrienden en toevallige passanten. Sedaris bezit een fenomenale opmerkingsgave, nieuwsgierigheid, communicatieve kracht en dito pen. Als hij vertelt over een gebeurtenis of ontwikkeling die zijn aandacht getrokken heeft, evolueert de kleinste gebeurtenis tot iets opmerkelijks. Hij zet vraagtekens en associeert vrijelijk, zodat elk voorval uit kan groeien tot een ethisch of moreel vraagstuk, dat hij dan van alle kanten bekijkt. Of het groeit uit tot een herkenbaar algemeen menselijk gebeuren, dat de anekdote uittilt boven het persoonlijke en zo universele waarde verleent. Desondanks blijft het een vlot en toegankelijk boek vol humor en sappige familiegeschiedenissen, dat lekker wegleest op vakantie. Uitstekend vertaald. (Drs. Catharina B.E. de Koster-Schneider )