Verwacht op 12 februari: Moeders

‘Moeders’ wordt bevolkt door de rustelozen: ze lopen, rennen, reizen, doen wat dan ook om maar niet stil te staan. Ze zijn ontheemd, impulsief, soms radeloos. Het zijn mannen en vrouwen die proberen te vluchten van dat ene allesbepalende moment dat ze hun hele leven achtervolgt: een gemiste kans, een onverwerkt trauma, een knagende ongelijkheid. Met een enorme subtiliteit beschrijft Power de verschillende ontoereikende manieren waarop wij mensen met die momenten proberen om te gaan.

Moeders sluit perfect aan bij het thema van de Boekenweek 2019: De moeder de vrouwen verschijnt tegelijkertijd met de Week van het Korte Verhaal in februari.

‘De tien verhalen van Chris Powers buitengewone verhalenbundel gaan over die korte momenten die steeds in het leven blijven weerklinken. Aan het einde had ik tranen in mijn ogen.’ – The Sunday Times

‘Vervreemding, absurditeit, vrijheid en de zoektocht naar betekenis: Moeders is een unieke, onthutsende en subtiele verhalenbundel.’ – The Guardian

Chris Power woont en werkt in Londen. Vanaf 2007 verschijnt zijn column ‘A Brief Survey of the Short Story’ over korte verhalen in The Guardian. Daarnaast schreef hij voor de BBC en The New York Times. ‘Moeders’ is zijn eerste boek. Op dit moment werkt Power aan een roman.

Uitgever: Signatuur
Auteur: Chris Power
Nederlands 1e druk
ISBN: 9789056726263
februari 2019
Paperback 288 pagina’s