Donderdag 14 februari in De Balie: KORT EN GOED

KORT EN GOED
De beste korte verhalen uit de wereldliteratuur

De Balie trapt de week van het korte verhaal af met een ode aan de grootheden van het literaire genre. Een avond over de verhalen van Poe, Davis, Tsjechov, Berlin en vele anderen. In tijden van Netflixisering van onze aandachtsspanne is het de hoogste tijd om het korte verhaal te herontdekken.

21 prominente Nederlandse en Vlaamse auteurs kregen van Uitgeverij Podium een uitdagend verzoek: kies het beste korte verhaal uit de wereldliteratuur. De meesterwerken zijn gebundeld in ‘Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen’. Tijdens Kort en Goed zal een select schrijversgezelschap bestaande uit Annelies Verbeke, Marja Pruis, Alex Boogers, Mensje van Keulen en Thomas Heerma van Voss vertellen over hun favoriete verhalen.

Acteurs van onder andere Toneelgroep Oostpool dragen de sterkste fragmenten voor en de uitgever van de bundel vertelt over de kansen en bedreigingen van korte verhalen. Ook zullen we de grenzen van de wet opzoeken; bestsellerauteur Alex Boogers leest een verhaal van J.D. Salinger voor dat verboden is in Nederland…

 

Meer informatie en tickets vind je HIER.