Nieuw: ‘Afrit Akersloot’ een reis langs plaatsen waar niemand de baas is

Nieuw: ‘Afrit Akersloot’
een reis langs plaatsen waar niemand de baas is

Tien jaar lang hingen de NRC-journalisten Carola Houtekamer en Freek Schravesande voor “Afrit Akersloot’ rond in het land, immers: als je Nederland echt wilt leren kennen, moet je de afrit nemen. En dan rondhangen. Dan zie je dat alles anders is dan je dacht. Dat de Nederlander het liefst vakantie viert in een hotel aan de ¬A9. Dat een saai bedrijventerrein bij Nieuwegein kan veranderen in een wetteloze jungle. Dat de inbrekers van de Haagse Quote 500-bende in hun eigen wijk bekendstaan als Robin Hood.
Ze observeerden Nederland vanuit verschillende locaties: in een hotel, een volksbuurt, bij een kerncentrale, op een camping, een industrieterrein, een luchthaven. Met open blik en oog voor detail vertellen ze de bijzondere, vrolijke en soms droevige verhalen van deze plekken. Wie “Afrit Akersloot’ leest, leert de grijze vlekken op de kaart kennen.

Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Auteur: Carola Houtekamer, Freek Schravesande
ISBN: 9789045038308
februari 2019
Paperback 160 pagina’s