DE GROTE LOWLANDS SCHRIJFWEDSTRIJD 2019

DE GROTE LOWLANDS SCHRIJFWEDSTRIJD
Schrijfgrage lettertijgers opgelet: De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd gaat weer van start! Ben je een verhalenschrijver in hart en nieren en wil je kans maken op prijzen als een publicatie via NRC, Lowlands festivaltickets én een gesprek met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar? Goed nieuws, want Lowlands gaat samen met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC weer op zoek naar de beste schrijftalenten van Nederland.

Doe mee aan de wedstrijd en treed in de voetsporen van de succesvolle voorgaande winnaars als Leonieke Baerwaldt, Oscar Spaans, die zijn verhalenbundel ‘Vacuüm’ uitbracht, Gerda Blees, debuteerde in 2017 met haar door Arnon Grunberg geprezen verhalenbundel ‘Aan doodgaan dachten we niet’ en Lize Spit, finaliste uit 2014 die met haar roman ‘Het Smelt’ op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2017 kwam.

NATUURLIJK WIN JE EEUWIGE ROEM EN MAAK JE KANS OM DOOR TE BREKEN IN DE NEDERLANDSE SCHRIJVERSWERELD, MAAR ALSOF DAT NOG NIET GENOEG IS VALT ER DAARNAAST NOG EEN GROOT PRIJZENPAKKET TE WINNEN:

– De beste drie inzendingen komen op de shortlist en de auteurs van deze stukken ontvangen elk twee tickets voor Lowlands 2019;
– Een publicatie van jouw verhaal via NRC;
– Een masterclass van Querido Academie waarbij je alle fijne kneepjes van het schrijversvak leert;
– Draag voor op Lowlands: de winnaar mag een fragment van zijn of haar verhaal vertolken tijdens het festival;
– Een gesprek met een redacteur van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar over je toekomst als schrijver;

DIT GLORIEUZE PRIJZENPAKKET KOMT JE NIET AANGEWAAID, WANT JE MOET EERST JE SCHRIJVERSHAND GOED LATEN WAPPEREN. HOUD JE DAARBIJ AAN DE VOLGENDE REGELS:

– Het verhaal is maximaal 1500 woorden lang;
– Het verhaal is proza: geen songteksten, essays, kinderboeken, strips of poëzie;
– Het verhaal is Nederlandstalig;
– Het verhaal wordt geschreven in Times New Roman, lettertype 12.
– Het verhaal is niet eerder gepubliceerd als zelfstandige uitgave (met uitzondering van publicatie op een eigen site/weblog);
– Er mag maximaal één verhaal per persoon worden ingezonden.
– Het verhaal wordt ingezonden als word-bestand (.doc)

De twintig beste inzendingen worden op de longlist geplaatst en de jury beoordeelt uiteindelijk welke drie verhalen het beste zijn en een plekje op de shortlist verdienen. De jury bestaat dit jaar uit juryvoorzitter Stella Bergsma (schrijver en columnist), Ivo Victoria (auteur en literair programmeur van Lowlands), Elik Lettinga (uitgever bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar), Thomas de Veen (literair recensent bij NRC) en Sophie Zijlstra (docent Querido Academie en fondsauteur). De definitieve winnaar wordt tijdens Lowlands 2019 bekendgemaakt.

Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en stuur vóór dinsdag 4 juni jouw beste werk in. Alle informatie staat HIER.