Nieuw: ‘Marifoonberichten’ van Toine Heijmans

Marifoonberichten – Toine Heijmans
Over de zee en de mensen die daar willen zijn

Toine Heijmans schrijft al twee decennia over de zee, en over de mensen voor wie het water hun thuis is. Hij is een zeiler, maar gaat evengoed graag mee met andere schippers. Zo leerde hij de zee van alle kanten kennen, van onbetrouwbare meesteres tot de oergrond
voor de vissers, van rijke biotoop tot in toenemende mate een industrieterrein, waar containerschepen in colonnes door de vaargeulen racen en het leven steeds meer onder druk komt te staan.
Marifoonberichten bestaat uit waargebeurde verhalen over verdwenen orka’s, twijfelende mosselvissers en geheime eilanden – maar bovenal over het grenzeloze verlangen naar het water.

Toine Heijmans (1969) is schrijver en columnist van de Volkskrant. Als romancier debuteerde hij met de veelgeprezen besteller ‘Op zee’, dat werd verfilmd en waarvan vele vertalingen verschenen. De Franse vertaling van ‘Op zee’ werd bekroond met de prestigieuze Prix Médicis étranger, de Franse literaire prijs voor de beste vertaalde roman. Ook van ‘Pristina’ werden de vertaalrechten aan Frankrijk verkocht.

Auteur: Toine Heijmans
Uitgever: Uitgeverij Pluim
ISBN:9789492928245
april 2019
Paperback 176 pagina’s