Vijfde editie van de ‘Week van het Korte Verhaal’

Van 14 t/m 21 februari 2016 wordt voor de vijfde keer de Week van het Korte Verhaal gevierd.

De ‘Week van het Korte Verhaal‘ is in het leven geroepen om het genre van het korte verhaal de aandacht te geven die het verdient en is een initiatief van Linnaeus Boekhandel te Amsterdam.logoRGB

Inmiddels hebben zich al meer dan vijfentwintig boekhandels aangesloten; elke deelnemende boekhandel geeft op geheel eigen wijze invulling aan de week.

Dit jaar is gaat de WvhKV voor het eerst internationaal: de Gentse boekhandel Limerick heeft zich aangesloten en het prachtige programma ‘Kort’ verplaatst van december naar februari, zodat ook in België ook in deze week extra aandacht is voor het korte verhaal.

De WvhKV trapt af met de uitreiking van de J.M.A. Biesheuvelprijs, de prijs voor de beste Nederlandstalige verhalenbundel van 2015. De prijs wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Meer informatie is te vinden op:www.jmabiesheuvelprijs.nl