Vandaag verschenen: vroege verhalen van Truman Capote

trumancapoteVorig jaar deed de Zwitserse uitgever Peter Haag in The New York Public Library bij toeval een gouden vondst: hij ontdekte een pakket niet eerder gepubliceerde verhalen van Truman Capote. Het bleek om werk te gaan dat Capote schreef tussen zijn elfde en negentiende – een literair wonderkind. Deze unieke bundel bevat dertien verhalen waarin onmiskenbaar Capote’s stem weerklinkt. Zijn stijl is gevat, helder en vol mededogen voor zijn personages, vaak eenzame kinderen, charmante jongedames of outcasts. Deze vroege verhalen geven zicht op de kiem waaruit latere meesterwerken als ‘Breakfast at Tiffany’s’ en ‘In Cold Blood’ ontsproten.
Uitgeverij Podium is bijzonder trots dat ze naast de recent ontdekte vroege verhalen volgend jaar ook zijn nog niet eerder in Nederland verschenen ‘Complete Stories’ kunnen uitbrengen in hun verhalenreeks.

Lees hier de column van uitgever Joost Nijsen over deze bundel, de lage prijs hiervan en over andere verhalenbundels. ‘Waar de wereld begint’ is hier te bestellen, maar is ongetwijfeld ook in veel boekhandels te vinden.