Schrijfwedstrijd Badboek

Badboek brengt je verhalen voor in bad. Op 100% waterproof papier. Voor de lancering van het eerste Badboek stelde Saskia Noort, Bergenees en koningin van de thriller, speciaal een spannend verhaal beschikbaar. Als startsein voor een schrijfwedstrijd. Heb jij het in je om een spannende thriller te schrijven?

Wil jij volgend jaar bij ons in Bergen komen werken aan het tweede Badboek? Doe dan mee met deze unieke schrijfwedstrijd en maak kans op een writer-in-residence t.w.v. € 5.000,00.

Het winnende verhaal wordt gekozen door een deskundige jury. Onder leiding van Janneke Siebelink en krijgt een eerste oplage in de vorm van een Badboek. Upload hier jouw synopsis van maximaal 250 woorden.

Doe mee en stuur jouw synopsis in voor 21 oktober 2019. Wie weet word jij haar opvolger en staat jouw titel op het volgende blooming Badboek.
Het thema van dit jaar is de thriller. Bij het schrijven van een thriller kan je ervoor kiezen om het verhaal (plot driven) leidend te laten zijn of de hoofdpersonen (character driven). Zorg voor een pakkend begin en een goede, heldere plotopbouw. Schep boeiende personages met duidelijke doelen die waargemaakt moeten worden, liefst onder druk. Hiermee creëer je spanning. Zorg voor de juiste setting, wees onvoorspelbaar en houd het tempo hoog. Het uiteindelijke verhaal dat in een Badboek uitgewerkt wordt mag maximaal 10.000 woorden bevatten. Van het winnende verhaal worden maximaal 1.500 Badboeken gedrukt.

LEES HIER het volledige reglement van deze bijzondere schrijfwedstrijd.