Website vol schaatsverhalen

De kou zorgt ervoor dat we allemaal wat sneller aan (onze) schaatsen denken. Om te genieten van het schaatsen hoef je niet perse op het ijs te kleumen, je kunt ook naar de website Schaatsverhalen gaan. Hierop zijn tientallen verhalen te vinden over schaatsen, onderverdeeld in de categorieen marathonverhalen, elfstedenverhalen,  langebaanverhalen en fotoverhalen. Ook is het mogelijk je eigen schaatsverhaal in te sturen.

Schaatsverhalen zelf beschrijft heel mooi wat er zo bijzonder is aan hun verhalen:

Bijna even onmisbaar als een strakke ijsvloer, een verfijnde techniek en een goed stel schaatsen zijn de verhalen in het schaatsen. De verhalen, die al gelijk na de wedstrijd in de kleedkamer worden uitgewisseld, die na een loodzware wedstrijd of toertocht ontstaan, de verhalen van de winnaars, de verhalen van de verliezers, verhalen van afzien, van lijden, maar ook van puur plezier, van ontmoetingen op het ijs, liefdesverhalen, en de verhalen die van generatie op generatie worden doorgegeven en langzaam veranderen in mythen. Het zijn de verhalen die schaatsen tot de volkssport maken die het is, meer dan welke andere sport dan ook. En in het digitale tijdperk moeten die verhalen ook worden verteld. Op het ijs, in kleedkamers, kantine’s, op verjaardagen, en ook online. Vandaar deze site, waar deze verhalen een plek vinden: van de verhalen van de doorgewinterde topsporter tot het relaas van de eenzame toerrijder. Ze zijn het waard te worden verteld.

Neem snel HIER een kijkje.